Diensten

Brandveiligheid en gevaarlijke stoffen

Brandveiligheid en gevaarlijke stoffen zijn twee begrippen die sterk met elkaar verweven zijn. Mede ten gevolge van enkele ingrijpende calamiteiten in Nederland is dit onderwerp meer en meer op de agenda gekomen bij alle betrokken partijen zoals overheid, verzekeraar maar ook opdrachtgever.

Risico’s

In de praktijk hebben de meeste (BRZO) bedrijven al wel een goede analyse gemaakt van allerlei risico’s binnen de werkplekinrichting. Echter, de vertaling van deze risico’s naar de juiste maatregelen en bijhorende ontwerpgegevens, waardoor de maatregelen en installaties doeltreffend en certificeerbaar zijn, is een vak apart.

Maatregelen

SGS Floriaan kan u als onafhankelijk gespecialiseerd adviesbureau bijstaan om tot doeltreffende maatregelen te komen zoals een goedgekeurde of gecertificeerde brandbeveiliging voor blus- en koelinstallaties. Door bijvoorbeeld het opstellen van kwalitatief goede Uitgangspuntendocumenten, het opstellen van vergunningsadvies, het bijstaan bij het aanvragen van vergunningen en het opstellen van bestekken. Dit doen we al jarenlang succesvol bij diverse bedrijven voor PGS 15 en PGS 29-risico’s met onder andere blusschuim- en koelinstallaties.

Maatwerk oplossingen

Wij richten ons hierbij op uw vraagstelling en leveren daarbij maatwerk. Dus ook voor adviesvragen op deelgebieden bent u bij ons aan het juiste adres zoals:

  • problemen met handhavende instanties;
  • second opinions;
  • brandveiligheidsgevolgen bij kleine proces of organisatorische aanpassingen;
  • structureren van bestaande uitgangspunten.
Neem contact met ons op

vertrouwen op je omgeving
Daarom SGS Floriaan

Neem contact met ons op
Onze expertise toegepast

Praktijk cases