vluchtroute aangegeven met een bord

Adviseur brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties

Vacature Adviseur brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties

Solliciteer direct op deze functie!

Heb jij tussen de 1-5 jaar jaar ervaring op het gebied van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties en ben je op je best als je complexe brandveiligheidsvraagstukken kunt oplossen? Dan is dit jouw kans, sluit je aan bij SGS Floriaan!

Als adviseur automatische brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties word je onderdeel van een team van ervaren brandveiligheidsexperts. Je gaat aan de slag met uitdagende projecten bij klanten waar diverse vraagstukken op het gebied van brandveiligheid spelen. Bijvoorbeeld in de chemische en farmaceutische industrie of utiliteitsbouw. Om voorop te blijven lopen zoeken wij een medior adviseur ter uitbreiding van het team.

Welkom in ons team

Vanaf dag één word je opgenomen in het team van SGS Floriaan, hét expertisecentrum van SGS voor brandveiligheid in Nederland. We zijn onderdeel van SGS, wereldspeler op het gebied van inspectie en certificering. Ons team bestaat uit zo’n 15 specialisten met een berg aan kennis en ervaring op gebied van brandveiligheid. We zijn uniek in onze integrale aanpak van complexe vraagstukken. Onze specialisten combineren hun bouwkundige, installatietechnische en organisatorische kennis tot maatwerkoplossingen voor onze klanten. Je wordt onderdeel van een organisatie met korte lijnen en een professionele werkomgeving met een familiare sfeer.

Gevarieerde baan

Als adviseur brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties werk je zowel zelfstandig als in teamverband met collega’s uit verschillende vakdisciplines aan complexe vraagstukken. Jouw verantwoordelijkheid ligt bij jouw expertisegebied: brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties.

Je bent verantwoordelijk voor de communicatie met klanten en voor de kwaliteit, planning, en het budget van een project. Hierbij kun je rekenen op een grote mate van vrijheid bij het inrichten van je werkzaamheden. Heb je iets minder ervaring? Dan beschikken wij over een team van experts dat klaar staat om jou uitleg te geven.

De basis van je werkzaamheden bestaat uit het opstellen van correcte en slimme Programma’s van Eisen en Werkomschrijvingen. Jij zorgt ervoor dat je alle neuzen van de betrokken partijen, zoals het bevoegd gezag, de inspectie-instelling en de eindgebruiker, dezelfde kant op krijgt. Jouw doel: onze opdrachtgevers van een helder advies te voorzien waarmee zij écht vooruit kunnen.

Graag vertellen we je in een persoonlijk gesprek meer over de exacte functie-inhoud.

Als adviseur brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties beschik je over een hoge mate van deskundigheid en kennis van het vakgebied. Wat breng je nog meer mee:

 • Een afgeronde technische opleiding op hbo niveau, bijvoorbeeld elektrotechniek of electrical engineering;
 • Diploma’s projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties en projecteringsdeskundige ontruimingsalarminstallaties;
 • Een afgeronde opleiding brandpreventiedeskundige en / of fire safety engineering is een pré;
 • Een tot vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je bent communicatief vaardig en kunt een inhoudelijk advies schrijven dat duidelijk en begrijpelijk is voor iedereen en de klant motiveert om werkelijk met jouw rapport aan de slag te gaan;
 • Je collega’s kunnen op je bouwen, omdat je een teamplayer bent en jouw oplossend vermogen een uitkomst biedt;
 • Je bent integer, nauwkeurig en proactief
 • Kennis van de Engelse taal is een pré

Wat wij jou bieden!

Een dynamische werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s, en veel doorgroeimogelijkheden. Werken bij SGS Floriaan kent vele voordelen, ook wat arbeidsvoorwaarden betreft:

 • Salaris tussen € 2.700 ,- en € 4.600,- bruto per maand afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring:
 • Een lease auto;
 • 24 vakantiedagen en 8 ATV-dagen op jaarbasis met de mogelijkheid om maximaal 10 vakantiedagen bij te kopen;
 • Veel vrijheid: flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een uitdagende job en de keuze om 28 tot 40 uur te werken;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: prima pensioenregeling, uitgebreide opleidingsmogelijkheden;
 • Regelmatig organiseren we sportevenementen, afdelingsuitjes en andere leuke initiatieven.

 

Interesse?

Reageer dan direct via de sollicitatiebutton.

Spreekt deze functie jou aan maar wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Ylva Wolterman, recruiter SGS, via telefoonnummer: 06 – 55 375 349.

Solliciteer direct!

 • Max. file size: 128 MB.
Direct solliciteren?

Neem contact op met Ylva

Enthousiast geworden en herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan via deze pagina of neem contact op met Ylva via: