opslag van een fabriekshal

Economisch haalbare gecertificeerde oplossing gecreëerd

Economisch haalbare gecertificeerde oplossing gecreëerd

Apollo Vredestein Industrie

“Floriaan herkende ons probleem direct en wist dit te vertalen naar een helder rapport en een correcte UPD wat heeft geleid tot gecertificeerde installaties. Dit bespaarde veel geld.”

Het Nederlandse Apollo Vredestein B.V. heeft haar hoofdkantoor in Enschede en ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige banden voor onder andere auto’s, landbouwvoertuigen en fietsen. Jaarlijks produceert het bedrijf ongeveer zes miljoen banden onder de merknamen Apollo en Vredestein. In Enschede is tevens het R&D Centre gevestigd die zich focust op autobanden en adaptieve vleugel systemen. Producten die hier ontwikkeld zijn, worden verkocht over de hele wereld.

Gecertificeerde brandveilige oplossing

Apollo Vredestein hecht veel waarde aan het belang van goede brandbeveiligingsinstallaties en daarom is hier in het verleden altijd veel geld in geïnvesteerd. Het bedrijf bevindt zich over een uitgestrekt terrein waar veel gebouwen aan elkaar gekoppeld zijn. In een aantal gebouwen bevindt zich de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. In de loop der tijd zijn deze installaties helaas verouderd. Nieuwe wet- en regelgeving, zoals PGS 15, het veranderen van de gebruiksfuncties, de wijziging van verzekeraar met bijbehorende eisen, maken het noodzakelijk dat er een aanpassing plaatsvindt op de huidige installaties. Natuurlijk wilde Apollo Vredestein de benodigde investering daar waar mogelijk zo veel mogelijk beperken. Als onafhankelijk gespecialiseerd adviesbureau heeft Floriaan met de klant meegedacht en uiteindelijk een gecertificeerde brandveilige oplossing gecreëerd die economisch haalbaar was, binnen de verschillende wettelijke kaders.

vertrouwen op je omgeving
Daarom SGS Floriaan

Neem contact met ons op
Onze expertise toegepast

Praktijk cases