Diensten

Beoordeling brandwerendheid gevels

Staat de brandveiligheid van gevels bij u hoog op de agenda? Door de eenvoudige verspreiding van brand via gevels is een snelle branduitbreiding naar meerdere brandcompartimenten mogelijk. Door in detail naar de opbouw van de gevel te kijken, beoordelen we of uw gevel voldoende brandveilig is en of eventuele aanpassingen noodzakelijk zijn om te voldoen aan de wettelijke eisen. Dit kan zowel in de ontwerpfase als bij bestaande bouw.

Hoe beoordelen we uw gevel op brandveiligheid?

Een van onze ervaren adviseurs beoordeelt de gevel van uw gebouw(en), indien gewenst aan de hand van de BZK-risicotool. We bekijken de hoogte en gebruiksfunctie van het gebouw, de opbouw van de gevel, wat de risico’s zijn en wat er noodzakelijk is om de brandveiligheid van de gevel op orde te brengen. SGS Floriaan beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op dit vlak.

BZK-risicotool Brandveiligheid Gevel

Naar aanleiding van de brand in de Grenfell Tower in Londen heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken eind 2018 aan gemeenten opgedragen dat vastgoedeigenaren met risicovolle gebouwen in het portfolio deze in kaart moeten brengen én moeten laten onderzoeken. Dit moet gebeuren door de BZK-risicotool Brandveiligheid Gevel in te vullen. Met de gevelscan brengen we efficiënt de potentiële brandveiligheidsrisico’s van de gevel in kaart, vullen we de BZK-risicotool in en weet u direct of vervolgonderzoek noodzakelijk is.

Gevel beoordeling zonder BZK-risicotool

Ook zonder de BZK-risicotool kunnen we de gevel van uw gebouw (uitgebreid) beoordelen. Bijvoorbeeld omdat u twijfels heeft over de brandveiligheid, omdat u wilt verduurzamen of isolatiemateriaal wilt toevoegen. Na  beoordeling van de gevelopbouw weet u of wordt voldaan aan de eisen, hoe groot de risico’s zijn en hoe u de brandveiligheid van uw gevel (weer) op orde krijgt. Hierbij beoordelen we het brandgedrag (brandklasse) en kijken we naar de mogelijkheden voor uitbreiding van brand via de spouw en de aansluitdetails in de gevel.

Wat kunnen we voor u doen?
Ontmoet onze SGS Floriaan collega Tim van Loon

Tim van Loon
Senior Adviseur Integrale Brandveiligheid
+31 61 587 64 97

Ontmoet onze SGS Floriaan collega Jorg Staassen

Jorg Staassen
Senior Adviseur Brandveiligheid
+31 62 326 96 90

vertrouwen op je omgeving
Daarom SGS Floriaan

Neem contact met ons op
Onze expertise toegepast

Praktijk cases