Diensten

Brandveiligheidsonderzoek (quickscan en uitgebreide inspectie)

Brandveiligheids-onderzoek (quickscan en uitgebreide inspectie)

Wilt u weten of uw gebouw brandtechnisch op orde is? Of heeft u na een controle door de brandweer of gemeente een melding gehad dat uw gebouw niet aan de brandveiligheidseisen van de vergunningen voldoet? En moet u op korte termijn alle zaken op orde brengen? Geen zorgen. Onze ervaren adviseurs geven u snel duidelijkheid, zodat u weet waar de pijnpunten liggen en wat ervoor nodig is om uw gebouw (weer) brandveilig te maken.

Onderzoek naar uw brandveiligheid

Weten hoe uw gebouw er qua brandveiligheid voor staat? Bij SGS Floriaan bent u aan het juist adres. U bepaalt hoe uitgebreid wij uw gebouw onderzoeken. Hiervoor kunt u kiezen uit:

  • Een quickscan inspectie
  • Een uitgebreide inspectie
  • Maatwerk

Quickscan voor snel duidelijkheid over uw brandveiligheid

U wilt weten of uw gebouw op hoofdlijnen voldoet aan de brandveiligheidseisen. Middels de quickscan inspectie ontvangt u een kort, bondig en overzichtelijk antwoord op deze vraag. We voeren een inspectie uit waarbij we het gebouw op basis van het Bouwbesluit 2012 steekproefsgewijs controleren op de voornaamste aandachtspunten op gebied van brandveiligheid. Daar waar we tekortkomingen constateren, dragen we praktische en kostenefficiënte oplossingen aan.

Uitgebreide brandveiligheidsinspectie

Met de uitgebreide inspectie duiken we dieper in het gebouw, met de wet- en regelgeving (en indien beschikbaar de vergunningsstukken) als uitgangspunt. We beoordelen onder andere:

  • de brandscheidingen
  • de draagconstructie
  • de vluchtroutes
  • de brandveiligheidsinstallaties

U ontvangt een compleet rapport, inclusief beschrijving van het toetskader, geconstateerde gebreken, foto’s en benodigde maatregelen. Aanvullend kunnen we een gedetailleerde kostenraming opstellen om de geconstateerde gebreken op te lossen.

Brandveiligheidsinspectie afgestemd op uw situatie

Ook een tussenvorm is mogelijk, waarbij u zelf bepaalt hoe uitgebreid wij uw gebouw onderzoeken. Het is mogelijk slechts een gedeelte van uw gebouw te laten beoordelen, zoals een technische ruimte of een bepaalde brandscheiding in uw gebouw. Een complexe bouwconstructie maakt het vaak lastiger om aan alle brandtechnische eisen te voldoen; ook voor dergelijke situaties zoeken wij een passende oplossing. Wij voorzien u van uitgebreid advies, waarmee uw gebouw (of gedeelte daarvan) voldoet aan alle eisen én veilig is voor alle gebruikers.

Wat kunnen we voor u doen?

vertrouwen op je omgeving
Daarom SGS Floriaan

Neem contact met ons op
Onze expertise toegepast

Praktijk cases