Diensten

Brandoverslagberekening

Brandoverslag-berekening

Tussen verschillende brandcompartimenten in uw gebouw of naar andere percelen kan sprake zijn van brandoverslagrisico’s. Op basis van een brandoverslagberekening maken we inzichtelijk of de aanwezige afstand tussen de verschillende gevel- en/of dakopeningen voldoende is, of dat er ontwerpaanpassingen of brandwerende voorzieningen nodig zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om SGS Floriaan in te schakelen voor stralingsberekeningen voor buitenopslag.

Voldoen aan de gestelde eisen

U krijgt snel duidelijkheid over uw situatie. Blijkt dat u extra brandwerende voorzieningen moet aanbrengen of dat uw ontwerp kan worden geoptimaliseerd om het treffen van deze extra voorzieningen juist te voorkomen? Wij voorzien u van helder advies zodat u weet waarmee u aan de eisen kunt voldoen.

Bepalen van risico op brandoverslag

De WBDBO-eis is een wettelijke eis die is gesteld aan de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag tussen brandcompartimenten onderling. Om te bepalen of uw gebouw voldoet aan de maximale warmtestralingsfluxeis die wordt gesteld, stellen wij brandoverslagberekeningen op. Hiermee krijgt u helder in kaart of een gebouw of ontwerp voldoet aan de eisen of dat ontwerpaanpassingen of brandwerende voorzieningen noodzakelijk zijn.

Stralingsberekening

Naast brandoverslagberekeningen voor gebouwen (inpandige brandcompartimenten) stelt SGS Floriaan stralingsberekeningen op voor buitenopslag. Denk hierbij aan straling afkomstig van een brand in een buitenopslag met gevaarlijke stoffen of pallets. In deze situatie berekenen we of er voldoende afstand naar andere objecten of percelen aanwezig is of dat maatregelen noodzakelijk zijn om branduitbreiding te voorkomen.

Wat kunnen we voor u doen?
Ontmoet onze SGS Floriaan collega Tim van Loon

Tim van Loon
Senior Adviseur Integrale Brandveiligheid
+31 61 587 64 97

vertrouwen op je omgeving
Daarom SGS Floriaan

Neem contact met ons op
Onze expertise toegepast

Praktijk cases