Diensten

Gelijkwaardigheid vluchtveiligheid

Ook wanneer u een gebouw bezit dat niet binnen de basiseisen van het Bouwbesluit past, moet het gebouw veilig zijn voor gebruikers. Bijvoorbeeld door langere loopafstanden dan op basis van de prestatie-eisen uit het Bouwbesluit is toegestaan in een schouwburg, ziekenhuis of industriële plant. Door op gelijkwaardige wijze invulling te geven aan de eisen uit het Bouwbesluit helpt SGS Floriaan u om toch te voldoen en een veilige situatie te waarborgen.

Ervaring met afwijkende en bijzondere gebouwen

De vluchtveiligheid van uw gebouw is van cruciaal belang voor de gebruikers. Onze brandveiligheidsadviseurs zijn ervaren in het onderzoeken van afwijkende of bijzondere gebouwen. We hebben de kennis en ervaring om op het juiste moment de juiste alternatieve oplossingen en maatwerk toe te passen. Wilt u de juiste brandveiligheidsoplossing voor uw gebouw realiseren? SGS Floriaan staat voor u klaar.

Gebouwspecifiek onderzoek

Bij vluchtveiligheid gaat het om de tijd en afstand die gebruikers af moeten leggen om zichzelf in veiligheid te brengen bij brand. Wanneer deze afstand te lang is volgens de eisen uit het Bouwbesluit beoordelen we gebouwspecifiek of en hoe uw vluchtroutes toch aan de doelstellingen van de brandveiligheidseisen kunnen voldoen.

Vultijdberekening

Voor onderbouwing van de gelijkwaardige veiligheid is het mogelijk om gebruik te maken van bijvoorbeeld een vultijdberekening. Door de mogelijkheid van rookbuffering in hogere ruimtes in uw gebouw kan het zijn dat de ruimtes geschikt zijn om langere tijd door te kunnen vluchten. Er wordt berekend of dit in uw specifieke situatie het geval is en of daarmee sprake is van een voldoende veilige situatie. Wanneer er aanvullende voorzieningen nodig zijn ontvangt u een praktisch advies waarmee u een gelijkwaardige veiligheid creëert.

Wat kunnen we voor u doen?

vertrouwen op je omgeving
Daarom SGS Floriaan

Neem contact met ons op
Onze expertise toegepast

Praktijk cases