Expertmiddag brandveiligheid parkeergarages

 

Brandveiligheid parkeergarages

Brandveiligheid van parkeergarages was het thema van de Expertmiddag brandveiligheid van SFPE-Benelux en VVBA. Onze brandveiligheidsadviseur Tim van Loon was bij deze ‘zeer geslaagde’ middag.

‘We hebben ons laten bijpraten door verschillende experts over de visie van de brandweer op de nieuwste ontwikkelingen, alternatieve brandstoffen en uiteraard de nieuwe norm NEN 6067,’ aldus Tim.

Risicobeheersing brandveiligheid parkeergarages

De nieuwe NEN 6067 gaat over risicobeheersing rondom de brandveiligheid van parkeergarages. De beoordeling van de brandveiligheid van een parkeergarage is erg complex, vanwege de geometrie van parkeergarages, het verwachte brandverloop met hoge temperaturen en veel rookontwikkeling en de vele verschillende soorten voertuigen (benzine, diesel, LPG en elektrisch).

Prestatie-eisen bouwregelgeving 

In de NEN 6067 staat een bepalingsmethode om de brandveiligheid te beoordelen van een bouwwerk met een parkeergarage met brandcompartimenten groter dan volgens de bouwregeling is toegestaan. Hiermee kan ook een risicoafweging gemaakt worden ten opzichte van de prestatie-eisen van de bouwregelgeving.

Toepassing sprinker- en watermist

Tim: ‘Tijdens de expertmiddag kwam de beoordeling van de brandveiligheid van parkeergarages in de praktijk en de toepassing van sprinkler- en watermist aan de orde. Na afloop volgde nog een interessante paneldiscussie en uiteraard was er volop gelegenheid om te netwerken. We kijken uit naar de volgende expertmiddag!’

Wilt u weten of uw parkeergarage aan de brandveiligheidseisen voldoet? Misschien is een quickscan of een ander brandveiligheidsonderzoek iets voor u.

Meer informatie?

Onze experts staan voor u klaar met oplossingen voor een (brand)veilige woon- en werkomgeving. Rechtsboven vindt u onze contactgegevens.

Ontmoet onze SGS Floriaan collega Tim van Loon

Tim van Loon
Senior Adviseur Integrale Brandveiligheid
+31 61 587 64 97

Nieuws