logo van hoogvliet supermarkten

Natuurlijk ook een brandveilige winkel

Natuurlijk ook een brandveilige winkel

Hoogvliet Detailhandel

“Het ontwerp van een veilige winkel stond centraal waarbij Floriaan de rol vervulde van adviseur, maar bood ook tijdens de bouw- en realisatiefase de nodige ondersteuning.”

De geschiedenis van Hoogvliet begint in 1968 als Leen Hoogvliet in Kwintsheul één van Nederlands eerste zogeheten “Cash ‘n’ Carry”-zaken opricht. Dankzij de lage prijzen, maar daarnaast het behoudt van kwaliteit zijn zij tot op de dag van vandaag in veel plekken aanwezig.

De ingeslagen weg met het concept “Bewezen de goedkoopste!” heeft de afgelopen jaren geleid tot een groeistrategie van diverse nieuwe winkels. Kenmerkend is de korte (hectische) realisatietijd die hierin gehanteerd werd. Aangezien Hoogvliet hoge eisen stelt aan flexibiliteit, creativiteit en betrokkenheid was het noodzakelijk om ook te werken met flexibele partners die snel konden handelen. Omdat Floriaan beschikte over deze flexibiliteit kwam al snel een succesvolle samenwerking tot stand.

Veilige winkel

Tijdens de groei van Hoogvliet dienden de meerdere winkels snel en goed brandveilig gemaakt te worden. Het ontwerp van een veilige winkel stond centraal waarbij Floriaan de rol vervulde van adviseur, maar bood ook tijdens de bouw- en realisatiefase de nodige ondersteuning. Op deze manier werden de benodigde vergunningen verzorgd en werd ondersteuning geboden tijdens de bouw op zowel bouwkundige aspecten (compartimentering, ontvluchting en brandoverslag) als installatietechnische (brandmeld en sprinkler) aspecten.

vertrouwen op je omgeving
Daarom SGS Floriaan

Neem contact met ons op
Onze expertise toegepast

Praktijk cases