vluchtroute aangegeven met een bord

Junior Sprinkler Adviseur

Vacature Junior Sprinkler Adviseur

Solliciteer direct op deze functie!

Ben jij (net) afgestudeerd en wil je jezelf specialiseren op het gebied van brandveiligheid? Dan is dit jouw kans, sluit je aan bij SGS Floriaan!

Als junior sprinkler adviseur ga je aan de slag in een team van ervaren brandveiligheidsexperts. SGS Floriaan is hét expertisecentrum van SGS voor brandveiligheid in Nederland. We ondersteunen onze opdrachtgevers bij uitdagende vraagstukken op gebied van brandveiligheid. Om voorop te blijven lopen en klaar te zijn voor de toekomst, zoeken wij een junior sprinkleradviseur ter uitbreiding van het team.

Welkom in ons team

Vanaf dag één word je opgenomen in het team van SGS Floriaan. Zo’n 15 specialisten met een berg aan kennis op gebied van brandveiligheid leren je de fijne kneepjes van het vak. We zijn uniek in onze integrale aanpak van complexe brandveiligheidsvraagstukken. Onze specialisten combineren hun bouwkundige, installatietechnische en organisatorische kennis tot maatwerkoplossingen voor onze klanten. Je kunt rekenen op een professionele werkomgeving met een familiare, informele sfeer.

Gevarieerde baan

Als junior sprinkler adviseur ga je onder begeleiding van je ervaren collega’s direct aan de slag met een gevarieerd pakket aan werkzaamheden. Alles met als doel om onze opdrachtgevers van een helder advies te voorzien waarmee zij écht vooruit kunnen.

We vertellen je graag in een persoonlijk gesprek meer over de exacte functie-inhoud. Om je alvast een eerste indruk te geven.

Je vindt volop afwisseling in je werk;

 • Zo onderzoek je de brandveiligheidsrisico’s in gebouwen, en adviseer je welk blussysteem passend is voor een brandveilig gebouw.
 • Leg je de doelstellingen, uitgangspunten en eisen van het blussysteem helder vast in een Uitgangspuntendocument (UPD);
 • Voer je berekeningen uit bijvoorbeeld om te bepalen welke capaciteiten de bluswatervoorziening moet hebben;
 • En ben je betrokken bij het hele proces, van offerte, plan van aanpak, overleg met de opdrachtgever, bevoegd gezag en verzekeraar tot het opleveren van het rapport

 

Ook krijg je de ruimte om diverse opleidingen te volgen, zodat je je kunt ontwikkelen tot een specialist op het gebied van automatische sprinklersystemen. Op termijn kun je je door ontwikkelen op andere systemen, zoals blusschuim, blusgas en watermist.

Binnen het team krijg je alle gelegenheid om initiatief te ontplooien en zelf richting te geven aan je carrière. We zijn namelijk volop in ontwikkeling. We kijken samen met jou waar je interesse en kracht ligt, om die zo verder te kunnen ontwikkelen.

Wat belangrijk is om te weten:

 • Om als junior sprinkler adviseur goed beslagen ten ijs te komen, heb je een hbo-of universitaire opleiding afgerond, bijvoorbeeld in de richting (werktuig)bouwkunde of veiligheidskunde;
 • Je bent geïnteresseerd in brandveiligheid, eager om te leren en vindt het een uitdaging om oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken;
 • Je bent communicatief vaardig en kunt een inhoudelijk advies schrijven dat duidelijk en begrijpelijk is voor iedereen en de klant motiveert om werkelijk met jouw rapport aan de slag te gaan;
 • Je collega’s kunnen op je bouwen, omdat je een teamplayer bent en jouw oplossend vermogen een uitkomst biedt;
 • Je bent integer, nauwkeurig en proactief;
 • Kennis van de Engelse taal is een pré.

 

Wat wij jou bieden!

Een dynamische werkomgeving, enthousiaste en betrokken collega’s, en veel doorgroeimogelijkheden. Werken bij SGS Floriaan kent vele voordelen, ook wat arbeidsvoorwaarden betreft:

 • Salaris tussen € 2.700,- en € 3.500,- bruto per maand afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring;
 • Een lease auto;
 • 24 vakantiedagen en 8 ATV-dagen op jaarbasis met de mogelijkheid om maximaal 10 vakantiedagen bij te kopen;
 • Veel vrijheid: flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een uitdagende job en de keuze om 32 tot 40 uur te werken;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen door middel van opleidingen.

Interesse?

Spreekt deze functie jou aan, maar wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Ylva Wolterman, recruiter SGS, via telefoonnummer 06 533 753 49.

Solliciteer direct!

 • Max. file size: 128 MB.
Direct solliciteren?

Neem contact op met Ylva

Enthousiast geworden en herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan via deze pagina of neem contact op met Ylva via: