Nieuw CCV-interpretatiebesluit kinderdagverblijven

Nieuws

Nieuw CCV-interpretatiebesluit kinderdagverblijven

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft een nieuw Interpretatiebesluit deskundigenpanel BMI-OAI gepubliceerd over slaapvertrekken in kinderdagverblijven.

Het nieuwe CCV-interpretatiebesluit luidt: 2024-01: Ontruimen van slaapvertrekken binnen een kinderdagverblijf door optische signalering.

Maatwerk in kinderslaapkamers

Met dit nieuwe interpretatiebesluit is het mogelijk om onder certificatie maatwerk te leveren in de kinderslaapkamers bij een ontruimingsalarmsysteem van kinderdagverblijven. Een optische alarmering in de kinderslaapkamers waarschuwt het personeel en voorkomt het ongewenste negatieve schrikeffect op de kinderen.

Certificatie en inspectie

Een interpretatiebesluit geeft een interpretatie bij een normbepaling, voorschrift of regel, bijvoorbeeld als deze niet duidelijk is of als het nodig is voor praktische toepassing van de norm. Een interpretatiebesluit is van toepassing bij certificatie en inspectie.

Meer informatie over de CCV-interpretatiebesluiten?

Meer weten over het nieuwe CCV Interpretatiebesluit deskundigenpanel BMI-OAI 2024-01: Ontruimen van slaapvertrekken binnen een kinderdagverblijf door optische signalering? Hier leest u alles over dit en andere  CCV-interpretatiebesluiten deskundigenpanel BMI-OAI. Meer weten over onze dienstverlening? Kijk hier!

Vragen?

Onze experts staan voor u klaar met oplossingen voor een (brand)veilige woon- en werkomgeving. Rechtsboven vindt u onze contactgegevens.

Ontmoet onze SGS Floriaan collega Bert van Ginkel

Bert van Ginkel
Senior Adviseur Brandbeveiligingsinstallaties
+31 6 27 65 61 69