Ontmoet Justin

Ontmoet

ONTMOET JUSTIN

Op pad gaan voor een inspectie en daarna rustig op kantoor alles uitwerken. De combinatie praktijk en theorie spreekt me erg aan.’ 

Justin heeft als Junior Adviseur Brandveiligheid helemaal zijn draai gevonden bij SGS Floriaan. Met het diploma Integrale Veiligheidskunde op zak, kwam hij amper een jaar geleden echt in een warm bad terecht. ‘Ik zit hier heel goed op mijn plek. Het is een fijne werkomgeving met gezellige mensen. We hebben een serieuze werkhouding, maar een lolletje op zijn tijd kan gerust. Mijn collega’s zijn zeer behulpzaam en staan voor me klaar. Dat heb ik wel gemerkt tijdens mijn inwerktraject.’   

Prachtige cijfers

Dat inwerktraject is nu afgerond met het behalen van het diploma brandpreventiedeskundige 1. Justin deed dat met prachtige cijfers: een 10 en twee keer een 8. ‘Die 10 was voor het casus-gedeelte. Daar ben ik enorm trots op. Dit is de eerste stap als professional in de brandveiligheid.’ 

Leuke afwisseling

Inmiddels wordt hij volop op pad gestuurd. ‘Mijn eerste opdracht was om bij een woningcorporatie een aantal woongebouwen op brandveiligheid te inspecteren. Dat was best spannend. Zeker omdat het bij mensen thuis was.’ De combinatie van praktijk en theorie vindt hij prettig. ‘Het is een leuke afwisseling.’   

In de ban van brandveiligheid 

Dat hij in de ban raakte van brandveiligheid, is eigenlijk toeval. ‘De studie Integrale Veiligheidskunde is een brede opleiding en gaat over alle vormen van veiligheid; van criminaliteitspreventie tot Arbo. Brandveiligheid is er helaas maar een klein onderdeel van. Tijdens een stage kwam ik in aanraking met brandveiligheid, waarbij mijn interesse werd gewekt.’   

Veel mee op inspecties

De kneepjes van het vak moest hij in de praktijk leren. ‘Ik had zeker wel kennis vanuit mijn studie die aansloot bij mijn werk hier, maar op het bouwkundige brandveiligheidsgedeelte bijvoorbeeld, heb ik echt wel moeten studeren.’ Met de hulp van collega’s ging hem dat prima af. ‘Ik ben enorm goed ondersteund. Mijn collega’s hebben me echt meegenomen in de theorie. Je moet veel van wet- en regelgeving weten en in het begin was dat wel even bijspijkeren. Om het praktijkgedeelte onder de knie te krijgen, ging ik vaak mee op inspecties. Zo ben ik gaandeweg steeds meer mijn ding gaan doen in de praktijk.’ 

Jezelf ontwikkelen

Een andere mooie bijkomstigheid van werken bij SGS Floriaan is de kans die je krijgt om jezelf te ontwikkelen. ‘Er zijn doorstroommogelijkheden genoeg. Ook als je je in een ander vakgebied zou willen bekwamen, zoals sprinkler- en brandmeldinstallaties. Ik ga nu aan de slag om meer praktijkervaring op te doen en binnen nu en twee jaar ga ik de opleiding brandpreventiedeskundige 2 doen.’  

De wereld ontdekken

Justin werkt op dit moment veertig uur per week, dus in zijn vrije tijd doet hij het een tikkeltje rustig aan. ’Doordeweeks ‘s avonds vind ik het fijn om een film of serie te kijken. Als het mooi weer is, ga ik lekker naar buiten om te wandelen. In het weekend ga ik veel met vrienden weg. Naar festivals bijvoorbeeld. Ik hou ook van verre vakanties. Ik ben aan de westkust van Amerika geweest en aankomende zomer staat Vietnam op de planning. Mijn droom is de wereld ontdekken.’    

Wil je ook werken bij SGS Floriaan? Kijk hier!