Ontmoet Tim

Ontmoet

ONTMOET TIM

‘Wat het werk zo mooi maakt, is dat je op plaatsen komt waar je anders nooit zou komen’  

Als stagiair rolde Tim Reijs de brandveiligheid in en sindsdien zit hij als brandveiligheidsadviseur stevig in het zadel bij SGS Floriaan. ‘Ik heb hier mijn afstudeerstage gedaan en daarna ben ik blijven hangen. Ik had destijds nauwelijks kennis van de brandveiligheid, maar inmiddels heb ik de opleidingen brandpreventiedeskundige 1 en 2 afgerond en ben ik vier en een half jaar ervaring verder.’

Meteen verkocht

Het was zeker niet evident dat hij als student bouwkunde in de brandveiligheid terecht zou komen. ‘Het is een piepklein onderdeel van de studie. Ik heb er één college over brandveiligheid gevolgd, maar toen was ik wel meteen verkocht. Brandveiligheid is vanuit maatschappelijk oogpunt heel interessant en relevant en daarom vind ik het erg leuk om me erin te ontplooien.’

Zoveel invalshoeken

En soms betekent dat dat je best taaie kost tot je moet nemen. ‘De regelgeving en normen lezen , is wel een uitdaging. Wettelijke teksten zijn niet de meest toegankelijke.’ Gelukkig hoeft hij niet alles uit zijn hoofd te leren. ‘Weten waar je iets kunt vinden en hoe je het moet interpreteren is het allerbelangrijkste. Je kunt brandveiligheid vanuit zoveel invalshoeken aanvliegen dat het heel belangrijk is een eenduidig antwoord te hebben en daar ook achter te staan.’

Van loods tot gigantisch kantoorgebouw  

‘Het inspecteren, rapporteren en adviseren iss echt de specialiteit van mijn team. Het maakt niet uit wat voor gebouw het is. Van een loods tot een gigantisch kantoorgebouw. Je komt ook op plekken waar je anders nooit zou komen. Zo hebben we opdrachten gedaan voor een prominente voetbalploeg, voor het gebouw van een populair Nederlands radiostation en voor een van de grootste winkelcentra van Nederland. Elke week op nieuwe plaatsen komen verveelt nooit. Daarom is geen dag hetzelfde,’ vertelt hij enthousiast.  

Tekortkomingen in kaart

Met een iPad in de hand, kamt Tim het hele gebouw uit. ‘We beginnen altijd met deskresearch en daarna gaan we ter plekke kijken.’ Tim en zijn collega’s kijken hoe het gesteld is met de BIO-maatregelen: de Bouwkundige, Installatietechnische en de Organisatorische maatregelen. ‘Daarna gaan we naar huis om het adviesrapport uit te werken. We brengen alle tekortkomingen in kaart en gaan oplossingsgericht kijken welke maatregelen kunnen helpen om het gebouw zo efficiënt mogelijk brandveilig te maken of om de brandveiligheid van het gebouw op te waarderen.’

Supergezellige werksfeer

Het allerbelangrijkste van werken bij SGS Floriaan vindt Tim toch wel de supergezellige werksfeer. ‘Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik heb hartstikke leuke collega’s van wie ik enorm veel geleerd heb. En ik leer nog elke dag bij.’ Ook in zijn vrije tijd houdt Tim van gezelligheid. Ik zit graag met vrienden op een terrasje, ga stappen of een festivalletje pakken en verder sport ik veel en ben ik gek op skiën en klimmen.’

Wil je ook werken bij SGS Floriaan? Kijk hier!