SGS in Top10 meest duurzame bedrijven

Nieuws

SGS in top 10 meest duurzame bedrijven

Goed nieuws! SGS staat op nummer 6 in de lijst van de meest duurzame bedrijven van 2024 wereldwijd. Deze top 500 wordt jaarlijks samengesteld door TIME en databedrijf Statista. In de test-, inspectie- en certifcatiesector staan we overigens op nummer 1. Hier zijn we natuurlijk enorm trots op.

Voor deze lijst van meest duurzame bedrijven werden meer dan vijfduizend bedrijven geëvalueerd op basis van externe duurzaamheidsbeoordelingen en – verplichtingen, bedrijfsrapportage, milieubeheer en sociaal rentmeesterschap.

Goed gezelschap

SGS bevindt zich in de top 10 in goed gezelschap. Op de eerste plaats staat het Franse IT-concern Schneider. De tweede, derde, vierde en vijfde plek worden achtereenvolgens bezet door het Japanse IT-bedrijf NEC Corp, het Italiaanse modeconcern Moncler, transport- en logistiek bedrijf Brambles uit Australië en farmaceut Illuma uit de VS.

Toonaangevend bedrijf

De hoge score van SGS is mede te danken aan ons ambitieuze doel om tegen 2050 een netto CO2-uitstoot van nul te bereiken. Aanvullende factoren zijn onder meer de uitvoering van energie-efficiëntieprojecten, het gebruik van hernieuwbare energie voor 97% van ons totale verbruik, de naleving van het UN Global Compact, opname in het S&P Global Sustainability Yearbook en erkenning door CDP als een toonaangevend bedrijf.

Diversiteit

Bovendien zet SGS zich in voor diversiteit. Dit blijkt onder meer uit het feit dat  bijna 32 procent van de leidinggevende posities door vrouwen wordt bekleed.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze CEO Géraldine Picaud zei er het volgende over: ‘We zijn enorm vereerd dat TIME en Statista ons erkennen voor onze inzet op het gebied van duurzaamheid. Deze waardering beloont onze strategie om duurzaamheid te integreren bij alles wat we doen. Zo omvat onze Strategie 2027 ambitieuze doelen met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ons streven is om altijd een voorbeeldfunctie te vervullen als het gaat om het implementeren van ‘best practices’ voor een blijvende duurzame impact.’

Alles over deze jaarlijkse lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld, leest u hier