Oplaadpuntenadvies voor elektrische auto's

Subsidie voor oplaadpuntenadvies

Nieuws

Subsidie voor oplaadpuntenadvies

Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) met een eigen parkeergelegenheid kunnen subsidie krijgen voor een zogenoemd oplaadpuntenadvies. Dit betekent dat een aanzienlijk deel van de advieskosten voor het aanleggen van een of meer oplaadpunten voor elektrische auto’s wordt terugbetaald.

OplaadpuntenadviesDe aanvrager kan driekwart van de advieskosten terug krijgen tot een maximum van 1500 euro. De subsidie valt onder de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). In het oplaadpuntenadvies staat hoe een VvE op een toekomstbestendige manier meer oplaadpunten op de eigen parkeergelegenheid creëert.

Advies over Brandveiligheid

Aan de subsidie voor het oplaadpuntenadvies zijn verschillende eisen verbonden. Een belangrijke voorwaarde is advies over de borging van de brandveiligheid als er oplaadpunten komen in een parkeergarage die geheel of gedeeltelijk in een gebouw ligt.

Aanleg oplaadpunten aantrekkelijk maken

De regering wil met deze subsidieregeling de aanleg van oplaadpunten aantrekkelijker maken. Het streven is namelijk dat in 2030 alle nieuwe auto’s elektrische moeten zijn. Het tempo waarin er nu nieuwe oplaadpunten worden aangelegd, is te traag.

Aanvragen?

De subsidieregeling geldt voor adviezen die na 5 oktober 2021 zijn opgesteld. Aanvragen kan tot en met 30 september 2023.

Maatwerkadvies van SGS Floriaan

Geïnteresseerd in deze subsidie? Wij geven u maatwerkadvies over de brandveiligheid van de eigen parkeergelegenheid in combinatie met het realiseren van oplaadpunten. Neem contact met onze adviseur op via de contactgegevens aan de rechterkant of vul het contactformulier in.

Ontmoet onze SGS Floriaan collega Tim van Loon

Tim van Loon
Senior Adviseur Integrale Brandveiligheid
+31 61 587 64 97