een vrachtwagen met het logo van kuehne + nagel erop

Logistieke uitdaging brandveiligheid

Logistieke uitdaging brandveiligheid

Kuehne + Nagel Warehousing

“Het ontwerp van een veilige winkel stond centraal waarbij SGS Floriaan de rol vervulde van adviseur, maar bood ook tijdens de bouw- en realisatiefase de nodige ondersteuning.”

Sinds het bedrijf in 1890 in het Duitse Bremen werd opgericht door August Kuehne en Friedrich Nagel, is Kuehne + Nagel uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste logistieke dienstverleners. In meer dan 120 jaar is het bedrijf geëvolueerd van een traditionele expediteur tot leverancier van innovatieve en volledig geïntegreerde supply chain oplossingen.

Ook in Nederland is Kuehne + Nagel een grote speler. Zowel in de zee- als luchtvracht behoort zij tot de top drie van logistieke aanbieders. Het hoofdkantoor is te vinden in Rotterdam en daarnaast heeft Kuehne + Nagel locaties verspreid over het hele land, ruim 500.000 m² opslagruimte en 3.200 medewerkers in dienst.

Logistieke uitdagingen

Kuehne + Nagel is gespecialiseerd in het vinden van oplossingen waardoor de logistieke problemen van hun klanten worden omgezet in onderscheidende voordelen. Vanuit het aspect brandveiligheid zijn er ook veel logistieke uitdagingen. Enerzijds door de diversiteit en grootte van de gigantische opslagruimtes (double bay, miniload etc.) en anderzijds door de enorme hoeveelheid aan diverse soort goederen (ADR klassering, PGS goederen).

De kwaliteit van de brandveiligheid wordt bepaald door de wisselwerking van de aangebrachte gebouwgebonden voorzieningen, toegepaste organisatorische maatregelen en het (beoogde) gebruik. Wat zijn de risico’s? Hoe worden die afgedekt en in geval van calamiteiten, hoe worden die beheerst? En wat zijn de belangen van de gebouweigenaar, gebruiker, overheid (brandweer) en verzekeraar? Met behulp van een integrale bouwplantoetsing heeft SGS Floriaan een risico-analyse opgesteld in relatie tot gebruik en huisvesting. Op basis hiervan hebben onze specialisten een onderbouwing gelijkwaardigheid ten aanzien van compartimentering en ontvluchting ontworpen, advies verstrekt ten aanzien van PGS opslag en een ontwerpondersteuning geleverd voor de sprinklerbeveiliging.

vertrouwen op je omgeving
Daarom SGS Floriaan

Neem contact met ons op
Onze expertise toegepast

Praktijk cases