een lidl winkelpand

Veiligheid gaat boven alles

Veiligheid gaat boven alles

Lidl Warehousing

“SGS Floriaan is niet voor niets onze preferred supplier. Ze zijn flexibel en inhoudelijk enorm deskundig.”

Lidl is een Duits levensmiddelenbedrijf in het hard-discountsegment dat in 1973 haar eerste winkel opende in de Duitse stad Ludwigshafen. Het bedrijf is inmiddels actief in vrijwel heel Europa, met zo’n 9.900 winkels in meer dan 26 landen. De supermarkt opende dit voorjaar zijn vierhonderdste vestiging in Nederland. De voormalige discounter is uitgegroeid tot een echte supermarkt.

Naast de 400 supermarkten zijn er in Nederland ook nog vijf distributiecentra – het zesde moet in Waddinxveen verrijzen. Deze distributiecentra hebben een zeer belangrijke rol omdat vanuit hier er voor wordt gezorgd dat alle supermarkten op het juiste moment de juiste producten ontvangen. In drukke tijden gaan er per dag met gemak tienduizenden dozen de deur uit. Daarnaast reageert Lidl snel op trends in de markt en is het distributiecentrum altijd volop in beweging omdat haar assortiment hier continu op wordt aangepast. Veiligheid speelt hierbij dus een belangrijke rol en dit leidt tot uitdagingen op het gebied van brandveiligheid.

Borging kwaliteit

Voor zowel de aankoop als de oplevering van nieuwe panden voor winkels en distributiecentra heeft SGS Floriaan ten aanzien van de te nemen investeringen een belangrijke adviserende rol omtrent de integrale brandbeveiliging. Onder invloed van veranderende regelingen en eisen van de overheid, helpt SGS Floriaan, vanuit een directe een-op-een-relatie, Lidl in het nemen van de juiste bouwkundige, organisatorische en installatietechnische maatregelen tijdens het bouwproces en het (beoogde) gebruik. De kwaliteit wordt zo bovendien geborgd omdat we de juiste uitgangspuntendocumenten voor certificering van brandbeveiligingsinstallaties- en systemen opstellen. We verrichten de meest voorkomende werkzaamheden op het gebied van brandveiligheid en ontzorgen Lidl zo bij vraagstukken.

vertrouwen op je omgeving
Daarom SGS Floriaan

Neem contact met ons op
Onze expertise toegepast

Praktijk cases