Stil alarm attentiepaneel in operatiekamers Maxima Medisch Centrum

Creatieve oplossing stil alarm attentiepaneel in nieuw operatiecomplex Máxima Medisch Centrum

Nieuws

Creatieve oplossing stil alarm attentiepaneel in nieuw operatiecomplex Máxima Medisch Centrum

Medio oktober neemt het Máxima Medisch Centrum (MMC) op locatie Veldhoven een compleet nieuw operatiecomplex in gebruik. Naast de nieuwbouw van een centrum voor dagbehandeling komen er ook acht nieuwe hypermoderne operatiekamers. Hiervoor heeft SGS Floriaan in nauwe samenwerking met het MMC een brandbeveiligingsconcept ontwikkeld en is het OK-complex optimaal brandveilig.

luchtfoto van een brandveiligheidscomplex
SGS Floriaan collega Anton Raap voor een attentiepaneel
Voorbeeld van een attentiepaneel
een voorbeeld van het nieuwe mmc ziekenhuis

Hypermodern

Met deze nieuwbouw maakt Máxima Medisch Centrum zich klaar voor de toekomst. De huidige én toekomstige wensen van de patiënt zijn hierbij uitgangspunt. De patiënt moet zich er comfortabel voelen en de beste en meest veilige zorg krijgen die er is. “Het operatiecomplex is het hart van ons ziekenhuis en vraagt om de hoogste veiligheidsgarantie. Daarom heeft MMC gekozen voor een integraal brandveiligheidsconcept in samenspraak met SGS Floriaan.” aldus Programmamanager Vastgoed & huisvesting MMC, Lars Prinsen.

Integraal brandveiligheidsconcept

Om tijdig en adequaat te kunnen handelen is het hebben van de juiste informatie op het juiste moment in het MMC-operatiecomplex van cruciaal belang. Om te komen tot een optimale beveiliging moet de balans worden gezocht in een mix van bouwkundige en installatietechnische voorzieningen en organisatorische maatregelen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de signalering van een eventuele beginnende brand of de noodzaak voor een ontruiming. Dit heeft geleid tot een eis in het door SGS Floriaan opgestelde PvE voor een stil alarm attentiepaneel in alle acht nieuwe operatiekamers.

Creatieve oplossing

Het succesvolle MMC projectteam heeft een integrale en zeker ook creatieve oplossing bedacht. Hoofd bedrijfsvoering & Installaties MMC, Bas Smulders: “Het paneel is geïntegreerd in het OK-Bender paneel, waarin diverse OK-bedienfuncties voor installaties zijn opgenomen. Met deze creatieve, hygiënische en ergonomische invulling wordt de veiligheid en gezondheid van de patiënt en het personeel in de operatiekamer gegarandeerd. En het operatiecomplex zelf is optimaal brandveilig.”

Rond midden oktober wordt het nieuwe complex in gebruik genomen en vindt naar verwachting op 22 november de officiële opening van het nieuwe complex plaats.

Ontmoet onze SGS Floriaan collega Bert van Ginkel

Bert van Ginkel
Senior Adviseur Brandbeveiligingsinstallaties
+31 6 27 65 61 69